Fuseren Dutchies

Beste Dutchies,

Zoals sommige van jullie misschien al weten, is Dutchies Gaming opgericht op 9 februari 2012. Dutchies is begonnen als Battlefield 3 clan op de Playstation 3. Al snel waren we uitgegroeid tot de grootste Battlefield clan van de Benelux.
Later is Dutchies zich gaan uitbreiden op verschillende First Person Shooters. En zelfs naar compleet andere games zoals For Honor en Rocket League. We hebben in al die tijd veel successen behaald, mooie momenten gecreëerd en hechte vriendschappen gebouwd. Natuurlijk is er ook genoeg drama geweest. Maar Dutchies heeft altijd alles overleefd. Momenteel doet Dutchies Gaming vooral R6 Siege en heeft een grote actieve community. Nog steeds! Al 8 jaar aan het vlammen. Exact 7 jaar later na de oprichting van Dutchies Gaming, op 9 februari 2019, hebben we iets nieuws opgericht Dutchies Esports. Een Esports organisatie met enkel en alleen Nederlandse Esporters en Stafleden. Multiplatform en multigenre. Ondanks dat het nog een jonge organisatie is, is er een fantastisch team gebouwd met ontzettend geskillde en gemotiveerde Esporters en fantastische staff.
En wij staan nog maar aan het begin.
We kunnen met zijn alle oprecht trots zijn op zowel Dutchies Gaming als Dutchies Esports. Hulde aan jullie allemaal die zorgen dat Dutchies is hoe het is.

The Next Step:

Esports en Gaming hebben altijd gefunctioneerd als twee afzonderlijke groepen. Beide een eigen staff, website, structuur, social media enzovoorts. Het nadeel daarvan was dat er bij Gaming niet veel intressese was naar de Esporters van Dutchies. Zelfs niet als er topprestaties werden neergezet. Dit is geen verwijt, de gemiddelde R6 Siege speler heeft waarschijnlijk geen interesse in Tekken, iRacing, SuperSmashBrosUltimate enzovoorts. Andersom wisten sommige Esporters niet eens van het bestaan van Dutchies Gaming. Of wat dat nou precies was. Dat willen we graag veranderen. We willen van Dutchies meer 1 familie maken zonder af te doen aan de unieke aspecten van zowel Gaming als Esports. Wij gaan een aantal dingen samenvoegen en daar krijgt Dutchies Esports meer support voor terug en Dutchies Gaming een grotere community en benaderbare Esporters.

Concreet:

Wat we al hebben gedaan is dat de logo’s soortgelijk hebben gemaakt. Eigenlijk zijn deze identiek aan elkaar. Het enige verschil is het woordje “Gaming” of ” Esports” . Hierdoor is het voor een ieder, ook van buiten af, zichtbaar dat wij bij elkaar horen. Ook staan er naast Dutchies Esports Jersey’s in de webshop, ook Dutchies Gaming Jersey’s. Het Dutchies StreamTeam bevat ook leden van zowel Dutchies Esports als Dutchies Gaming. Maar we gaan dus nog veel meer doen om het meer 1 geheel te maken. Om te beginnen gaat de staff fuseren. Dit houdt in dat er 1 centrale staff komt voor zowel Esports als Gaming. Daarbuiten vervalt de -ouwe gouwe- website van Dutchies Gaming op den duur. De huidige website van www.dutchies-esports.com wordt de centrale website (het domein dutchies-gaming.com o.i.d. zullen natuurlijk in gebruik nemen en laten doorlinken naar de juiste pagina). De website manager heeft contact met de gaming managers om te zorgen dat alle functionaliteiten van de oude site ook op de nieuwe te vinden zijn.
Tenslotte wordt er een Dutchies Gaming divisie opgericht voor elke Esports game. Dit betekent dus dat Dutchies Gaming straks multiplatform en multi-genre wordt. Er komt dus een community voor bijvoorbeeld Tekken of iRacing binnen Dutchies Gaming. Deze hebben hun eigen events en draaien het zelfde concept zoals Dutchies Gaming al jaren doet. Maar dan ook op andere games/gernes. Dit concept, voor degene die dat niet kennen, is dat een ieder zich aan kan melden op de website om bij Dutchies Gaming te komen. Het gaat vooral om de community. De toelatingseisen zijn vooral gespitst op plezier van een game, gedrag cq leeftijd en natuurlijk ook wat skills. Maar met name het laatste verschilt per game. Meestal is dat zo rond het gemiddelde. Denk aan een 1.0 kd bij een First Person Shooter. Dit in contrast met Dutchies Esports waar het met name om skill draait en waarbij men voor gescout moet worden. Als een lid vervolgens bij Dutchies Gaming zit, komt deze in een community van gamers welke samen events, online wedstrijden en trainingen doen. Zoals je dit ook zou doen bij je plaatselijke voetbal/hockey/honkbalclub. En net zoals daar, kan het soms vooral om de derde helft oftewel de gezelligheid draaien. Maar natuurlijk is het ook competitief (Sterker nog doordat we met Dutchies Gaming best een aantal keer een redelijk hoog niveau aanraakte zijn we begonnen met het concept van Dutchies Esports!) Maar zoals gezegd verschilt dit per game strakjes en hebben alle games een eigen community, los van elkaar. De R6 Siege jongens doen straks gewoon hun eigen ding en de Rocket League jongens ook. Bijzonder is straks ook dat de esporters van Dutchies Esports ook automatisch per game in deze community geplaatst worden.
Daarmee wordt Dutchies Gaming een unieke clan zijn soort. Omdat je dan direct contact hebt met top spelers uit eigen land, van de game die je zelf leuk vind en veel doet. Ook kom je in een omgeving waarbij Esports een grote rol heeft en mocht je ambitie en de skill hebben, kan je je in de kijker spelen voor een Esports contract. Maar ook al is dat niet zo, is het altijd tof om jouw mede-Dutchie te zien vlammen op het hoogste niveau. Natuurlijk profiteren de leden van Dutchies Gaming ook van de goede naam van Dutchies Esports en andersom ook.

Verder krijgt Dutchies Gaming de support, ook financieel die Dutchies Esports kent. Zo kunnen er bijvoorbeeld facebook advertenties worden gebruikt voor werving van nieuwe leden. En dit draagt dan weer direct bij aan de community van Dutchies Gaming. Wat Esporters er voor terug krijgen is dat er een grote community gebouwd wordt op de game die je zelf doet. En dat dat ook veel meer support zal bieden zoals op bijvoorbeeld stream. Hear us Roar!

Zie het als het eerste elftal van Ajax/PSV/whatever en de amateurs afdeling van zo’n zelfde club. De amateurs kunnen op hun beurt best hoofdklasse spelen. Maar er zal altijd een aanzienlijke verschil in niveau zijn. Maar het geeft ook meer volgers en veel meer draagvlak. Doordat het 1 familie wordt komt er hopelijk ook wat meer draagvlak voor onze Patreon en webshop. Dit draagt direct bij aan de budgetten voor de esporters. Een ieder die doneert of wat koopt in de webshop doet dit namelijk voor Dutchies in het geheel. En esports contracten zijn altijd voor 6 maanden. Mocht je als esporter toch (om wat voor reden dan ook) afvallen, dan kom je dus in het vangnet van community terecht. Je kan nog steeds competen en spreekt de zelfde mensen. Alleen dan zonder contract dus sponsoring. Hier kan je dan ook weer je comeback maken 😉

Social Media en Content:

Het StreamTeam loopt al lekker wordt steeds groter en beter! Dit blijft het onze primaire manier van streamen. Natuurlijk kunnen Dutchies Gaming teams ook zelf streamen. Maar deze komen dan op subkanalen. Voor Youtube maken we 1 enkel kanaal waar mooie compilaties, twitch clips, finales of andere mooie highlight op komen. Dit moet nog opgezet worden. Social Media accounts zoals Twitter etc, blijven apart. Maar zullen door dezelfde mensen van de staff beheert worden.

Date

Deze plannen worden stapsgewijs uitgevoerd. Jullie allemaal informeren is 1 van die stappen, maar we gaan niks overhaast doen. Medio augustus 2020 moet dit allemaal live zijn. De website is het grootste euvel momenteel. Tot die tijd gaan we gewoon door hoe we het nu doen. Zie het als een headsup. Steeds zal er wat meer veranderen. Maar nu ken je de koers die is uitgezet. De nieuwe Dutchies Gaming divisies van de nieuwe games komen naar verwachting pas met de komst van de nieuwe site.

De staf is inmiddels al samengevoegd.

Uiteindelijk moet Dutchies Gaming dé Nederlandstalige clan worden en Dutchies Esports dé Nederlandse Esports organisatie. En samen worden we een concept/naam/team/fenomeen waar niemand om heen kan!

Hear Us Roar!

Dutchies-Esports Twitter